Symptomen

11 december 2023

Welke testen kun je doen om je gezondheid te meten?

Symptomen

11 december 2023

Welke testen kun je doen om je gezondheid te meten?

Symptomen

11 december 2023

Welke testen kun je doen om je gezondheid te meten?

Heb je last van darmproblemen en weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Waarom reageren mensen verschillend op voedsel? Dit zijn typische klachten waar veel mensen vandaag de dag mee te maken hebben. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor: laboratoriumonderzoek.

In de Orthomoleculaire Geneeskunde analyseren we het dieet en de levensstijl van elk individu om conclusies te trekken en verbeteringen voor te stellen die kunnen helpen bij het verminderen van klachten. We doen dit met behulp van natuurlijke producten, met de nadruk op onbewerkte voeding, beweging, stressvermindering, en indien nodig suppletie.

Ondanks deze benadering is het waardevol om voorafgaand aan een traject een onderzoek te doen. Waarom? Gezondheid zit erg complex in elkaar. Wat voor de een werkt, kan voor de ander een andere oorzaak en aanpak vereisen. Daarom help ik mensen door middel van bloed-, speeksel- of ontlastingsonderzoek de oorzaak van hun klachten te achterhalen. Hier komen zeer interessante antwoorden uit. Op basis van de uitkomst gaan we gericht aan de slag om gezondheid te verbeteren. Dit voorkomt onnodig veel trial and error. Daarom zeg ik ook: test, don't guess.

De onderzoeken die ik uitvoer zijn afhankelijk van de persoon, maar hier volgt een overzicht van de mogelijkheden:

Wat is een allergie, intolerantie en histamine test?

Een mogelijke oorzaak van buikklachten (of andere klachten) kan een allergie of intolerantie zijn. Ongeveer 25% van de Nederlanders heeft een allergie. Veel voorkomende klachten kunnen zijn: jeuk, huiduitslag, tranende of rode ogen, verstopte of loopneus. De allergietest geeft informatie over 167 verschillende allergieën. Dit is waardevol omdat je ontdekt welke stof bij jou klachten veroorzaakt.

Bij een intolerantietest wordt er gekeken naar specifieke antistoffen. Als je gedurende een langere periode producten blijft eten die een reactie veroorzaken, kan dit tot de meest voorkomende symptomen leiden: vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, buikkrampen, hoofdpijn, acne. In deze test wordt er gekeken naar 287 producten, omdat het zo maar eens zo kan zijn dat je wel tegen geitenmelk of schapenmelk kunt, maar niet tegen koemelk. Op basis van deze uitslag kun je de producten elimineren die een reactie veroorzaken en de andere producten wel eten. Dat scheelt ook weer veel trial and error.

Hoe kun je de stand van vitamines, mineralen en de vetzuurbalans testen?

Middels een bloedtest kunnen we meerdere vitamines en mineralen onder de aandacht brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vitamine B11 (foliumzuur) of B12, maar ook magnesium, vitamine D en omega-3. Deze bloedtest geeft een uitgebreid profiel, zodat je na de uitslag precies weet waar verbeteringen mogelijk zijn.

Hoe staat het met jouw slaap en stress? En wat kun je doen om dit te testen?

Bij stress en slaapproblemen spelen meerdere elementen een belangrijke rol. Een van de belangrijke hormonen is serotonine, ook wel bekend als het gelukshormoon. Daarnaast is cortisol een belangrijk hormoon om te meten als je 's avonds moeite hebt met in slaap vallen en overdag vaak vermoeid voelt.

Wat doe je bij darmonderzoek?

Een goede werking van je darmen is essentieel voor je gezondheid. In je darmen leven verschillende stammen bacteriën (zowel slechte als goede) die gevoed worden middels de voeding die je eet. Als er een disbalans optreedt, zul je dit merken aan je gezondheid. Deze test is gemakkelijk uit te voeren middels een ontlastingstest. Daarnaast kan een veroorzaker van darmklachten ook de aanwezigheid van parasieten zijn. Ook hiervoor hebben we een onderzoek dat op 5 verschillende darmparasieten kan testen.

Het mooie aan deze testen is dat ze zeer betaalbaar zijn. Je maakt geen onnodige kosten, ontvangt altijd binnen enkele dagen het resultaat en krijgt praktische tips mee, zodat je direct aan de slag kunt in je dagelijkse leven.

Heb je op basis van bovenstaand overzicht nog vragen of zou je graag meer informatie willen ontvangen over de test(en)? Neem gerust contact met ons op via de WhatsApp-knop op de website of stuur een e-mail naar info@vantlevenadvies.com.