Tips

26 november 2023

Basissuppletie: Welke supplementen zou iedereen kunnen nemen?

Tips

26 november 2023

Basissuppletie: Welke supplementen zou iedereen kunnen nemen?

Tips

26 november 2023

Basissuppletie: Welke supplementen zou iedereen kunnen nemen?

Welkom bij het overzicht van enkele essentiële voedingsstoffen die een cruciale rol spelen in het ondersteunen van jouw gezondheid. In dit artikel duiken we in vitamine D3, magnesium, omega-3 vetzuren en het belang van een hoogwaardige multivitamine. Ontdek hoe deze supplementen jou kunnen helpen, vooral als het lastig is om voldoende van deze voedingsstoffen uit je dagelijkse voeding te halen. Geef je gezondheid een boost en bestel vandaag nog. Helemaal onderin het artikel deel ik een leuke kortingscode met je!

Vitamine D3

Ben jij elke dag minstens een half uur buiten in de zon?

Ons lichaam maakt zelf vitamine D3 aan door middel van zonlicht. Vooral wanneer de zon minder schijnt, ontstaat al snel een tekort. Over het algemeen komen we in de herfst en winter ook minder vaak buiten. Bij een tekort kunnen vermoeidheid en somberheid optreden, oftewel de typische herfst/winterdip.

Daarnaast ondersteunt deze vitamine de werking van ons immuunsysteem en is het belangrijk voor de instandhouding van botten, spieren en tanden.

Lukt het niet om elke dag minstens een half uur buiten in de zon te zijn? Dan is het verstandig om vitamine D3 te suppleren.

Magnesium

Magnesium, ook wel het anti-stressmineraal genoemd, helpt bij het herstel van onze spieren en draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. Hoe meer fysieke of mentale stress je hebt, hoe meer je lichaam magnesium verbruikt.

We krijgen in onze voeding gemakkelijk voldoende calcium binnen, maar al snel te weinig magnesium, waarbij de verhouding tussen deze twee nog belangrijker is.

Je herstelt de balans door voeding rijk aan magnesium te nemen, denk hierbij aan spinazie, pompoenpitten, avocado, hazelnoten en walnoten. Desondanks is het raadzaam om het ook nog extra te suppleren.

De best opneembare vorm als supplement is magnesium bisglycinaat (avond voor meer rust) of magnesium malaat (ochtend voor meer energie).

Omega-3

Eet jij wekelijks voldoende vis? Vis is belangrijk omdat het omega-3 vetzuren bevat (DHA/EPA), essentieel voor onze celgezondheid.

Ons lichaam heeft voldoende omega-3 nodig omdat het een ontstekingsremmende werking heeft. Het is van essentieel belang dat dit in balans is met omega-6, dat ontstekingsbevorderend is. Dat lukt de meeste mensen niet, omdat omega-6 zo rijkelijk aanwezig is in ons westerse dieet (denk aan onder andere pinda’s, chips, zonnebloemolie, koekjes, patat, etc.).

Omega-3 is ontzettend belangrijk voor ons brein (de hersenen), hart en bloedvaten, en ons immuunsysteem. Een ideale balans ligt niet hoger dan 1:5, maar de meeste mensen hebben dat niet en komen juist uit op 1:15-25. Veel te hoog dus.

Eet jij elke week 3 keer vis? Haal je dat niet, dan is visolie suppleren echt een aanrader. Heb je de voorkeur voor een plantaardig alternatief? Dan is algenolie een optie.

Ik raad het merk Bi-Omega-1000 van Energetica Natura aan. Zie helemaal onderaan een link voor korting.

Multivitamine

Een multivitamine is bedoeld als aanvulling op onze voeding.

Het is gevuld met vitamines en mineralen om dagelijks onze gezondheid op peil te houden. De bodem waar we ons voedsel vandaan halen bevat helaas ook niet zoveel voedingsstoffen.

Voedingsstoffen aanvullen met een goede multivitamine is daarin echt een uitkomst, en al helemaal in de juiste verhouding.

Lukt het jou niet om elke dag voldoende groente en fruit te eten? Dan is het verstandig om voedingsstoffen aan te vullen met een goede multivitamine.

Let erop dat het een kwalitatief goede multivitamine is. Zo wil je dat B6 eindigt op pyridoxaal-5-fosfaat en B12 eindigt op methylcobalamine.

Bestel nu met korting

Bestel je via Vitakruid de multivitamine, vitamine D3 of magnesium, gebruik dan de kortingscode:

Vantlevenadvies

Je krijgt dan 10% korting op je bestelling!

www.vitakruid.nl

Bestel je via Energetica Natura de omega-3 visolie, gebruik dan de kortingslink:

https://www.energeticanatura.com/k/X0077257

Je krijgt dan 10% korting op je bestelling!

www.energeticanatura.com